DESCOBRIM D’ON SURT LA XOCOLATA A I3B

Arriba la Setmana Santa i l’Eva en l’hora de plàstica ens presenta la mona, però no és una mona tradicional, sinó com fem la mona. Descobrim que a l’escola tenim una cuina i baixem a preparar la nostra mescla. Quins ingredients necessitem?

 -Cacau en pols.

 -Llet.

Remenem de pressa i per art de màgia és forma la xocolata… I mmm! Està boníssima. Primer de tot la tastem i ens ha encantat, l’Eva ens proposa pintar amb la xocolata i clar, que ens agrada més que experimentar?

Arran de pintar amb la xocolata els infants m’expliquen com ho han fet i quins estris fan servir. El Taylor ens explica que a casa ha vist un vídeo on es veu que la xocolata surt d’una planta i que hi ha unes grans, que les posen en una màquina per secar-les i d’ahí extreuen la xocolata. Per això decideixo portar a la classe una beina natural de xocolata perquè puguem experimentar i veure les seves parts. L’Alba ens explica que ha d’estar congelada fins al dia que l’obrim, la toquem, està molt freda i pesa, però quan la movem no fa gens de soroll, perquè estigui totalment descongelada ha de passar un dia complet. Així que la deixem en una safata perquè a poc a poc es pugui descongelar. L’endemà anem corrent i efectivament s’ha descongelat, està més tova. Primer de tot parlem que hi pot haver dintre, fem les nostres hipòtesis. Una vegada oberta observem que sí, que està repleta de grans, que estan molt “pringosos”, tenen com una cap de color blanc que s’enganxa. I veiem que no ens les podem menjar. Parlem i decidim que haurem de posar tots els grans al forn per veure si torrant-los els podrem tastar.

Ens encanta experimentar i gaudim moltíssim.